Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین علیشاپور از خوانندگان و مدرسان موسیقی ایرانی که طی سال‌های اخیر در پروژه‌های متعددی به‌عنوان خواننده حضور داشته در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به شرایط بحرانی فقدان برگزاری کنسرت در حوزه‌هایی غیر از موسیقی پاپ توضیح داد: متاسفانه شرایطی که در آن قرار گرفته‌ایم اصلاً در برگیرنده اوضاع ساماندهی شده‌ای نیست، چرا که به نظر من در ابتدای پرداختن به هر نکته‌ای، این خودِ هنرمندان هستند که به نوعی دچار خمودگی ناشی از دو سال و نیم کار نکردن در حوزه موسیقی به دلیل شیوع کرونا و توقف فعالیت‌های موسیقایی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی من که در این مدت هنرمند نسبتاً پرکاری بودم نیز این خمودی را در خودم احساس می‌کنم.

علیشاپور ادامه داد: فارغ از این داستان که به درونیات و شخصیت هنرمندان ارتباط پیدا می‌کند، اما این زعامت موسیقی است که یک زعامت جدی نیست. گو اینکه این فرآیند تبدیل به امر علی السویه‌ای شده که بودن و نبودن موسیقی چندان تفاوتی نمی‌کند. انگار موسیقی به طور کلی تبدیل به جریانی «رها در فضا» شده که اصلاً هم ربطی به این دولت ندارد، این همان جریان خزنده‌ای است که از سال‌ها پیش شروع شده و الان که کرونا به خدمت ماجرا رسیده، نمود پررنگ‌تری از خود را جلوه‌گر کرده است.

وی افزود: البته آنچه به آن اشاره کردم، به عقیده من غرولندهایی از نگاه یک هنرمند است که سال‌هاست شاهد این خمودگی بوده، اما در کرونا بسیار به چشم آمده است. به عقیده من هنرمندان بالاخره نمادی از وضعیت کلی فرهنگ در یک کشور هستند، نه وضعیت فرهنگی که جاری است، آن‌ها نماد و نشانه‌ای از وضعیتی هستند که حاکمیت می‌خواهد آن را ساماندهی کند و اگر دغدغه‌ای در این عرصه دارد، باید این وضعیت فرهنگی را در بین اذهان عمومی بالاتر ببرد. پس ضروری است که مدیریت دولتی باید هنرمندان را به کار بگیرد و در قدم‌های ابتدایی برای برون رفت از بحرانی که برای اجرا نشدن موسیقی جدی پدید آمده سالن‌های اجرا را به صورت رایگان در اختیار هنرمندان این حوزه قرار دهد.

این خواننده و مدرس موسیقی ایرانی ضمن اشاره به کم‌توجهی برخی از تهیه‌کنندگان و مخاطبان به جریان اجرای زنده موسیقی جدی طی ماه‌های اخیر و تمرکز عمده آنها روی موسیقی تجاری گفت: در شرایط فعلی مهم‌ترین کاری که دولت می‌تواند برای عبور از این بحران انجام دهد، تجهیز و امکان اعطای سخت افزار به هنرمندان است. همه ما می‌دانیم در همین شهر تهران و بسیاری از شهرهای کشور انواع و اقسام سالن‌هایی وجود دارند که متعلق به نهادها و ادارات مختلف است و اکنون بی استفاده خاک می‌خورند. پس اگر وزارت ارشاد بیاید و در رایزنی با همین مجموعه‌ها و ادارات شرایطی را فراهم کند که این سالن‌ها در اختیار گروه‌ها و هنرمندان حوزه‌های مختلف موسیقی قرار گیرد، می‌توانیم به عبور از یک بحران امیدوارم باشیم. البته که چنین فرآیندی نیازمند بررسی و شناسایی دقیق هنرمندانی است که دغدغه اجرای موسیقی جدی دارند و ظرفیت هنر ارائه شده آن‌ها برای مخاطب دارای سنجشی است که می‌تواند در قالب جلسات کارشناسی مختلف و موارد مشابه مورد بررسی قرار گیرد.

علیشاپور در بخش پایانی صحبت‌های خود بیان کرد: آنچه امروز از آن به عنوان یک بحران جدی در فقدان اجرای زنده آثار موسیقایی در حوزه‌هایی غیر از موسیقی پاپ و موسیقی تجاری نام می‌بریم، موضوع بسیار شایعی است و به نظر من باید از سوی مجموعه‌های دولتی و نهادهایی چون خانه موسیقی ترتیبی اتخاذ شود که شرایط موجود تغییر کند. در این راه برگزاری جلسات متعدد کاربردی، امضای پروتکل‌های مشترک برای توجه و شناسایی هنرمندانی که به وجوه فرهنگی موسیقی توجه بیشتری دارند در کنار اعطای امکانات سخت افزاری به شکلی که هنرمندان بدانند هنوز زنده‌اند، می‌تواند شرایط بهتری را برای این جامعه شریف و بی‌ادعا فراهم کند. کما اینکه هنوز خیلی از ما همچنان در شوک آن مرگ و میرها و خانه نشینی‌های ناشی از کرونا هستیم که اگر بی‌توجهی در این عرصه صورت بگیرد، اتفاقات خوبی در انتظار موسیقی فرهنگی ما نخواهد بود.

کد خبر 5462259 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: حسین علیشاپور موسیقی ایرانی موسیقی کلاسیک موسیقی نواحی فیلم کوتاه فیلم سینمایی هفته هنر انقلاب اسلامی تئاتر ایران تئاتر شهر هنرمندان تئاتر شبکه سه سیما ماه مبارك رمضان ماه رمضان 1401 تماشاخانه ایرانشهر حوزه هنری شبکه دو سیما محمد خزاعی موزه سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۲۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شخصیت دختر کاپشن‌صورتی با گوشواره قلبی رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با ایام دهه کرامت و به مناسب روز دختر، کاراکتر «دختر کاپشن‎ صورتی با گوشواره ‎قلبی» جهت استفاده تولیدکنندگان محصولات کودک و نوجوان رونمایی شد.

در صنایع فرهنگی و در رأس آنها محصولاتی که ارتباط مستقیم با کودکان و نوجوانان دارند، همواره موضوع کاراکتر و شخصیت‌پردازی برای مخاطب دارای اهمیت بالایی است. به طور ویژه‌تر در صنعت نوشت‌افزار از آنجا که با قشر دانش‌آموز و در یک کلام با آینده‌سازان ایران در ارتباط است، توجه به این موضوع بیشتر و ملموس‌تر است. از همین رو فعالان و مؤثران عرصه طراحی به دنبال خلق کاراکتر و شخصیت تأثیرگذار برای مخاطب دانش‌آموزی خود هستند تا بتوانند ارتباط سریع‌تر و ملموس‌تری با آنها برقرار کنند.

در همین راستا مجمع تولیدکنندگان نوشت‌افزار ایرانی اسلامی همزمان با ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختر از کاراکتر دختر کاپشن‎صورتی با گوشواره‎قلبی جهت استفاده تولیدکنندگان محصولات کودک و نوجوان رونمایی کرد.

این مجموعه دارای ۹ پوز از شخصیت شهیده ریحانه است که بدون پس زمینه بوده و تولیدکنندگان می‌توانند به سلیقه خود در پس زمینه‌های مورد نظر از آنها استفاده کنند. لازم به ذکر است این طرح‌ها غیر از نوشت‌افزار در حوزه‌های اسباب‌بازی، بازی، پوشاک و… نیز قابل استفاده هستند.

تولیدکنندگان و علاقمندان جهت استفاده از این کاراکتر می‌توانند به پایگاه اینترنتی ایران نوشت به نشانی www.irannevesht.ir مراجعه و به صورت رایگان از این طرح‌ها استفاده کنند.

«ریحانه سلطانی‌نژاد» یک سال و نیمه، همان دختر کاپشن صورتی با گوشواره‌های قلبی، از جمله شهدای انفجار تروریستی مسیر گلزار شهدای کرمان بود که به همراه هفت نفر دیگر از اعضای خانواده‌اش آسمانی شد.

کد خبر 6100627 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • شخصیت دختر کاپشن‌صورتی با گوشواره قلبی رونمایی شد
  • جهان با ایران دارای جنگ افزار هسته‌ای جای امن‌ تری است (فیلم)
  • قرارگاه ملی مسجد باید بر تقویت ساختار مردمی اداره مساجد همت گمارد 
  • انتخاب اصلح پایه گذار ایران قوی و مستقل است
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند
  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • واکنش جالب معلم عربی محمد بحرانی به خاطره ای که تعریف کرد | ویدئو
  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!